Η επεμβατική Δερματολογία – Δερματοχειρουργικήπεριλαμβάνει πληθώρα ιατρικών πράξεων όπως: αφαίρεση σπίλων και καλοηθών όγκων του δέρματος, αφαίρεση προκαρκινικών και καρκινικών βλαβών, εκτέλεση βιοψιών, αντιμετώπιση κονδυλωμάτων (H.P.V.), θηλωμάτων, ξανθελασμάτων κ.α.

Στην επεμβατική Δερματολογία εκτός από τις καθιερωμένες δερματολογικές επεμβάσεις μπορούν να υπαχθούν και πράξεις αισθητικής φύσεως όπως εφαρμογές laser, εμφυτευμάτων, νημάτων κ.λ.π.
ΚΑΥΤΗΡΙΑΣΜΟΣ (Διαθερμία, Laser C02)

Αφαίρεση θηλωμάτων – κονδυλώματα - σμηγματορροϊκές υπερκερατώσεις

Τα θηλώματα είναι μικρά δερματικά εξογκώματα που μοιάζουν με κρεατοελιές. Ένα θήλωμα μπορεί να είναι χρώματος ροζ, καφέ ανοιχτού ή σκούρου. Τα θηλώματα οφείλονται στους ιούς HPV, αλλά δεν μεταδίδονται με την ίδια ευκολία όπως τα κονδυλώματα και οι μυρμηγκιές. Τα θηλώματα συνιστάται να αφαιρούνται τόσο για λόγους αισθητικής όσο και για λόγους υγείας. Η αφαίρεσή τους θα μειώσει τον κίνδυνο να εξαπλωθούν ή να αιμορραγήσουν και να πυροδοτήσουν περαιτέρω φλεγμονή.

ΚΡΥΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Η κρυοθεραπεία, που επίσης ονομάζεται κρυοχειρουργική, κρυοπηξία ή στοχευμένη θεραπεία κρυοπηξίας, είναι μια ελάχιστα επεμβατική θεραπεία που χρησιμοποιεί ακραία χαμηλούς βαθμούς για να παγώσει και να καταστρέψει παθολογικούς ιστούς, συμπεριλαμβάνοντας τα καρκινικά κύτταρα.

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΠΡΟΚΑΡΚΙΝΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ

Ο καρκίνος του δέρματος είναι τύπος καρκίνου που αναπτύσσεται στο δέρμα. Οφείλεται στην ανάπτυξη των ανώμαλων κυττάρων,  τα οποία έχουν την ικανότητα να εισβάλουν ή να εξαπλώνονται σε άλλα μέρη του σώματος. Σύμφωνα με έρευνες, πάνω από το 40% του πληθυσμού θα αναπτύξει καρκίνο του δέρματος κάποια στιγμή στη ζωή του μέχρι τα 70 του χρόνια. Βασικός ύποπτος για τον καρκίνο του δέρματος είναι η ηλιακή ακτινοβολία που αποτελείται από ακτίνες UVA και UVB. Παρόλο που οι ακτίνες UVB είναι αυτές που προκαλούν τα εγκαύματα, οι επιστήμονες θεωρούν τις ακτίνες UVA υπεύθυνες για τον καρκίνο του δέρματος, επειδή διεισδύουν πιο βαθιά στο δέρμα.  Τεχνητές πηγές υπεριώδους ακτινοβολίας, όπως το solarium, μπορούν, επίσης, να προκαλέσουν καρκίνο του δέρματος.

ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΣΠΙΛΩΝ

Οι ελιές στο δέρμα επιστημονικά ονομάζονται σπίλοι. Επειδή σχηματίζονται από τα μελανοκύτταρα (τα κύτταρα που δημιουργούν τη χρωστική ουσία του δέρματος, τη μελανίνη), ονομάζονται και “σπίλοι μελανοκυτταρικοί”. Υπάρχουν βέβαια και σπίλοι που σχηματίζονται και από άλλα κύτταρα του δέρματος. Τέτοιοι είναι οι αγγειακοί σπίλοι που δημιουργούνται από αιμοφόρα αγγεία. Όμως, πρέπει να γίνει κατανοητό, πως μόνο οι μελανοκυτταρικοί σπίλοι ταυτίζονται με τις γνωστές μας ελιές.