Η αισθητική δερματολογία αποτελεί έναν πολύ σημαντικό τομέα στη φροντίδα της επιδερμίδας σας, που αντιμετωπίζει ή προλαμβάνει παθήσεις του δέρματος, κυρίως αισθητικής φύσεως. Χρησιμοποιούνται μη παρεμβατικές μέθοδοι για την ανάπλαση της επιδερμίδας καθώς και την αντιμετώπιση δερματικών βλαβών σε πρόσωπο και σώμα.

Ο δερματολόγος Αθανάσιος Παυλίδης παρέχει εξειδικευμένες υπηρεσίες  αισθητικής δερματολογίας, διαθέτοντας άριστη επιστημονική εκπαίδευση και τεχνική και εφαρμόζωντας τις πιο σύγχρονες και αποτελεσματικές θεραπείες προσώπου & σώματος.

ΜΕΣΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Η μεσοθεραπεία χρησιμοποιείται για την ανανέωση του δέρματος, την αντιμετώπιση των λεπτών ρυτίδων (διόρθωση σε μεγαλύτερα άτομα – πρόληψη σε νέα άτομα), την αντιμετώπιση λεπτών ουλών, την καταπολέμιση μερικών μορφών αλωπεκίας, την αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας κλπ. Η μεσοθεραπεία ενεργοποιεί τη διαδικασία αναζωογόνησης του δέρματος από μέσα προς τα έξω χωρίς να επηρεάζει το σχήμα ή την έκφραση του προσώπου.

ΕΜΦΥΤΕΥΜΑΤΑ

Επειδή τα μόνιμα εμφυτεύματα έχουν το μειονέκτημα ότι δεν μπορούν να αφαιρεθούν, εάν κάτι δεν πάει καλά ή δεν αρέσουν στον ασθενή, χρησιμοποιούνται πλέον περισσότερο τα ημιμόνιμα και τα απορροφήσιμα εμφυτεύματα, κύριοι εκπρόσωποι των οποίων είναι το υαλουρονικό οξύ, ο υδροξυαπατίτης (Radiesse) η πολυκαπρολακτόνη (ELLANSE), και η αυτόλογη μεταμόσχευση λίπους (ο γιατρός δηλαδή παίρνει λίπος από ένα σημείο του σώματος για να το μεταμοσχεύσει σε μια βαθιά ρυτίδα).

ΒΟΤΟΥΛΙΝΙΚΗ ΤΟΞΙΝΗ (Botox – Dysport)

(BOTOX-DYSPORT) είναι η περισσότερο χρησιμοποιούμενη μέθοδος διόρθωσης των ρυτίδων κίνησης και δημιουργίας χαλάρωσης στο πρόσωπο και το λαιμό. O μηχανισμός της βοτουλινικής τοξίνης στηρίζεται στην υπολειτουργία των μυών που προκαλούν τις ρυτίδες, ενισχύοντας τη δράση των «ανταγωνιστικών» μυών , με αποτέλεσμα ένα αρυτίδωτο, φρέσκο και ξεκούραστο πρόσωπο.

ΜΙΚΡΟΔΕΡΜΟΑΠΟΞΕΣΗ

Η Διαμαντένια Μικροδερμοαπόξεση είναι η πιο προηγμένη θεραπεία  μικροδερμοαπόξεσης για το πρόσωπο και το σώμα. Χρησιμοποιώντας  κεφαλές από γνήσια, κομμένα με  laser, διαμάντια αφαιρείται αναίμακτα η επιφανειακή στιβάδα του δέρματος με συνέπεια την λείανση του, ενώ παράλληλα  μια απαλή αναρρόφηση ενεργοποιεί τον σχηματισμό νέου  κολλαγόνου & ελαστίνης.

MICRONEEDLING (Dermapen)

Η θεραπεία Micro Needling είναι μια μέθοδος που εκμεταλλεύεται τη χρήση μικροβελονών για τη φυσική παραγωγή κολλαγόνου και ταυτόχρονα τη διαδερμική μεταφορά μικροποσοτήτων δραστικών ουσιών, και αποσκοπεί στην ικανοποιητική βελτίωση των ρυτίδων και των λεπτών γραμμών γύρω από το στόμα και τα μάτια, καθώς και στη βαθιά ενυδάτωση του δέρματος. Βοηθάει επίσης στην αντιμετώπιση ουλών και προσδίδει σφρίγος και λάμψη στην επιδερμίδα.

PEELINGS

Η δερμαπόξεση είναι η αφαίρεση ορισμένων στιβάδων της επιδερμίδας ή και του χορίου (βαθύτερες στιβάδες) για την βελτίωση των λεπτών γραμμών και των δυσχρωμικών αλλοιώσεων. Η δερμοαπόξεση μπορεί να γίνει με χημικό η μηχανικό τρόπο, ή και με χρήση laser. Χημικός τρόπος είναι το χημικό peeling, που μπορεί να γίνει με εφαρμογή ουσιών όπως τα άλφα-υδροξύ-οξέα, το τριχλωρικό οξύ (TCA), η φαινόλη κ.λ.π.

ΑΥΤΟΛΟΓΗ ΜΕΣΟΘΕΡΑΠΕΙΑ PRP

Η μεσοθεραπεία είναι μια ευρέως διαδεδομένη τεχνική αναζωογόνησης και ανάπλασης της επιδερμίδας, μέσω επιφανειακής έγχυσης ουσιών και βιταμινών. Στην αυτόλογη όμως Μεσοθεραπεία ή PRP, γίνεται χρήση υλικού  που προέρχεται από τον ίδιο μας τον οργανισμό, κατόπιν κατάλληλης επεξεργασίας. Θεωρείται η πλέον βιοσυµβατή θεραπεία, δεδομένου ότι αντί για εξωγενή στοιχεία, αξιοποιεί αυτόλογα συστατικά του πλάσματος και αυξητικούς παράγοντες των αιμοπεταλίων που διεγείρουν τους φυσικούς μηχανισμούς ανάπλασης, ενώ προέρχονται από το αίμα του ίδιου του ασθενή. Επιπλέον, το αποτέλεσμά της διαρκεί περισσότερο από αυτό οποιασδήποτε άλλης παραδοσιακής μεσοθεραπείας, χάρη στην αυτόλογή της δράση, με αυτή να παραμένει έως και 6 μήνες.

DESOFACE & DESOBODY

Το DesoFace είναι μια λιποδιαλυτική ουσία που βοηθά την κυτταρική μεμβράνη των λιποκυττάρων και βλετιώνει το διπλοσάγονο.
To DesoBody μπορεί να εφαρμοστεί σχεδόν σε ολόκληρο το ανθρώπινο σώμα. Τα καλύτερα αποτελέσματα μπορούν να ληφθούν από ασθενείς με μεσαίο σωματικό βάρος ή που είναι ελαφρώς υπέρβαροι, με τοπική συσσώρευση λίπους, σε ανατομικές περιοχές όπως η κοιλιακή χώρα, τα ισχία, τα οπίσθια, το εσωτερικό των μηρών κλπ, σημεία δηλαδή στα οποία το λίπος δεν εξαφανίζεται, παρά τη δίαιτά και τη σωματική άσκηση.

MESOTOXIN

Το Mesotoxin είναι ο συνδυασμός της μεσοθεραπείας (αμινοξέα, υαλουρονικό οξύ) και της βουτουλινικής τοξινής τύπου Α (Botox – Dysport).

THREAD LIFT (PDO, COG), APTOS THREADS
ΚΡΥΟΛΙΠΟΛΥΣΗ

Το ecocryo είναι μη επεμβατική συσκεύη κρυολιποδιάλυσης για εξάλειψη του τοπικού πάχους ανώδυνα και χωρίς παραμονή στο σπίτι. Ειδικές κεφαλές παγώνουν (κρυσταλλοποιούν) το τοπικό λίπος. Η ψύξη οδηγεί σε κυτταρικό θάνατο (απόπτωση) το υποδόριο λίπος χωρίς να προκαλεί πρόβλημα στην επιδερμίδα. Με την απόπτωση εξαλείφονται τα λιποκύτταρα χωρίς να επιβαρύνουν την λειτουργία του οργανισμού. Η διαδικασία αυτή συνεχίζεται έως και 90 ημέρες μετά την εφαρμογή.

Σημεία εφαρμογής:

Κοιλιά | Πλαϊνά μέσης | Μηροί | Γλουτοί | Γοφοί

Γόνατα | Μπράτσα | Πλάτη

SCARLET

Το Scarlet RF είναι διπολική, μη επεμβατική fractional ραδιοσυχνότητα με μικρό-υπολογιστικές βελόνες. Παρέχει άμεσα θερμότητα στην επιδερμίδα και στο χόριο, ελεγχόμενα, σε βάθος από 0,5-3,5mm. Η κλασματική ραδιοσυχνότητα έχει τη δυνατότητα επίτευξης fractional θεραπειών χωρίς πόνο και χρόνο ανάρρωσης. Τα αποτελέσματα είναι ορατά από την πρώτη συνεδρία ανεξάρτητα από τον τύπο δέρματος του ασθενή. Οι θεραπείες γίνονται όλο το χρόνο χωρίς να υπάρχει φόβος υπερμελάχρωσης του θερινούς μήνες.